ایمپلنت دندان، لمینت دندان، جراحی لثه و هرآنچه که در باره دندانپزشکی لازم است بدانید

ایمپلنت کاشت دندان، کاشت دندان های مصنوعی، کاشت دندان ثابت

ایمپلنت دندان، لمینت دندان، جراحی لثه و هرآنچه که در باره دندانپزشکی لازم است بدانید

ایمپلنت کاشت دندان، کاشت دندان های مصنوعی، کاشت دندان ثابت

بهترین مارک ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان بهترین روش برای جایگزینی دندان های از دست رفته و اتصال پل های دندانی به حساب

می آید. فناوری ایمپلنت دندان بسیار پیشرفته است و یک راه حل عالی برای حفظ دندان های سالم ، لثه ها و فک را ارائه می دهد.

ایمپلنت‌های دندان پزشکی معمولا از تیتانیوم ساخته می‌شوند. تیتانیوم ماده ای است که با ساختار بیولوژیک بدن سازگاری دارد و بدن آن را پس نمی زند و می‌تواند به خوبی به صورت پایه ای برای دندان جدید عمل کند.

تولید کننده‌های مختلف، ایمپلنت‌های متفاوتی برای موقعیت‌های بالینی مختلف تولید می‌کنند. بعضی از ایمپلنت‌های دندان، کوتاه و چاق هستند، بعضی دیگر باریک هستند، زیرا این ایمپلنت‌ها باید به شکل مناسبی در میان دندان‌های جلویی قرار گیرند. بعضی به سرعت در بدن جا می‌افتند، بعضی دیگر نیز به راحتی سوار می‌شوند.

پیشنهاد اصلی این است که با دندان پزشک خود در این رابطه مشورت کنید و بستگی به این که چه موقعیتی دارید، انتخاب مناسب برای دهان خود را مشخص کنید.

 

 

 

بهترین مارک ایمپلنت دندان

یکی از سوالاتی که برای اغلب افراد پیش می آید این ست که بهترین مارک ایمپلنت دندان چیست ؟ در ابتدا باید به این موضوع پرداخت که اصولا نوع برند ایمپلنت در کاشت دندان تاثیرگذار می باشد یا نه.از آنجایی که دندانپزشکی در بین رشته های پزشکی دارای هزینه درمان بالاتری است  به همین خاطر بیماران به هزینه ی  درمان های خود  بیشتر توجه میکنند. یکی از دلایل گران بودن خدمات و درمان های دندانپزشکی قطعات و مواد مصرفی است که در این درمان ها به کار برده میشود.زیرا اکثر این قطعات از خارج از کشور وارد میشوند و به دلیل هزینه های بالای ارزی قیمت بالایی دارند.

 

متداول ترین مواد ایمپلنت دندان

برای سالهای متمادی ، تقریباً تمام ایمپلنت های دندان از ماده ای به نام تیتانیوم ساخته می شد. اما با پیشرفت تکنولوژی ، اکنون ایمپلنت دندان از مواد مختلف ساخته می شود. امروزه مواد ایمپلنت دندان می تواند از تیتانیوم یا زیرکونیوم باشد. آنها باید محکم و مقاوم باشند. استحکام مواد ایمپلنت دندان و طراحی آن باید با خاصیت بدنی سازگار باشد

 

 

این مقاله را هم مطالعه کنید:ایمپلنت دندان چیست؟

 

بهترین برندهای ایمپلنت دنیا که درجه یک دنیا هستند و بیشتر ایمپلنت های دنیا از روی این برندها کپی میشوند عبارتند از :

1: ITI Strumann سوئیس

2: kontact Biotech  فرانسه

3: Zimmer Biomet  آمریکا
4: AStra Bioear  سوئد
5: xive  آلمان
6: Biomet 3i   آمریکا

توجه داشته باشید وقتی مثلا اسم ایمپلنت ساخت آمریکا ، سوئیس یا آلمان را آوردند حتما باید جزء برندهای بالا باشند که درجه یک محسوب شوند.

قابل ذکر است که بسیاری از ایمپلنت هایی که به اسم سوئیس یا آمریکا وجود دارد در برزیل و یا کشور دیگری ساخته میشود و هرگز درجه یک محسوب نمی شوند.

 

کدام کشور بهترین ایمپلنت دندان را تولید میکند؟

 بهترین کشورهای خارجی که ایمپلنت های دندانی را تولید می کنند شامل آمریکا و سوئیس می شوند که محصولاتی با کیفیت بالا به بازارهای جهانی عرضه می کنند اما کشورهایی مانند کاستاریکا، هند و تایلند نیز توانسته اند ایمپلنت های دندانی را با قیمت مناسب و کیفیت قابل قبول به بازارهای جهانی عرضه  کنند.

در مقاله های بعدی به بررسی انواع ایمپلنت ها میپردازیم.

منبع:سایت دکتر علی سجودی

بهترین سن برای ایمپلنت

 

بهترین سن برای ایمپلنت 

 

ایمپلنت درمانی است که جایگزین دندان‌های از دست رفته می‌شود. اما در زمان کاشت ایمپلنت فک و لثه بیمار باید شرایطی داشته باشد که این عمل روی آن قابل انجام باشد. به عنوان مثال، میزان تراکم استخوان لثه و استحکام آن بسیار مهم است. در صورت از دست دادن دندان به هر دلیلی، ممکن است با مراجعه به دندانپزشک و درخواست کاشت دندان و ایمپلنت با مخالفت رو به رو شوید.

 

کودکان و نوجوانان کاندید مناسبی برای انجام ایمپلنت دندان نیستند!

پیش از این که عمل کاشت ایمپلنت برای هر بیمار انجام بگیر، استخوان فک باید به طور کامل رشد کرده باشد.

معمولا رشد کامل استخوان فک، اواخر نوجوانی یا حتی در سال‌های اولیه جوانی اتفاق می‌افتد.

بنابراین ایمپلنتولوژیست معمولا عمل کاشت ایمپلنت دندان را برای افراد زیر ۱۷ سال انجام نمی دهد. البته پاسخ به این سوال که "آیا در هر سنی می توان ایمپلنت دندان انجام داد" نیاز به بررسی دقیق تری دارد.

طبق آکادمی دندانپزشکی آمریکا، نیمی از زنان و مردان با سن بالای ۶۵ سال حداقل یک دندان خود را از دست داده اند. که موجب می شود کاندید مناسبی برای انجام عمل جراحی کاشت دندان باشند. در حال حاضر بیماران بسیاری با سنین بیش از ۸۰ و ۹۰ سال از دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت استفاده می کنند و کاملاً راضی هستند. بنابراین در صورتی که پیش از ایمپلنت سلامت عمومی بدن افراد به طور کامل بررسی شود و تراکم استخوان بیمار به اندازه کافی باشد دلیلی ندارد که جراح بخواهد سالمندان را از انتخاب روش ایمپلنت دندان منع کند. در حقیقت سالمندانی که با دندانهای مصنوعی متحرک سالهاست که دست و پنجه نرم می‌کنند می‌توانند به راحتی آنها را با ایمپلنتهای دندانی ثابت و دائمی جایگزین نمایند.

برای تعیین این که آیا یک بیمار نوجوان برای انجام ایمپلنت دندان آماده است یا خیر ایمپلنتولوژیست از عکس اشعه ایکس استخوان فک استفاده می کند تا مشخص شود که آیا به طور کامل برای انجام عمل جراحی رشد کرده است یا خیر .معمولاً جراح اجازه والدین افراد زیر ۱۸ سال را نیز که تمایل به جایگزین کردن دندان از دست رفته با روش ایمپلنت دارند؛ می گیرد.

 

 

 

این مقاله را هم مطالعه کنید:شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت دندان

 

 

 

سن مناسب ایمپلنت دندان در کودکان و نوجوانان کدام است؟

انتخاب سن مناسب در این قشر بسته به نظر دندانپزشک و بررسی تصاویر رادیوگرافی و ... است. در کل افراد جوان باید تا سن ۱۸ سالگی صبر کنند تا سیستم فک و استخوان ان ها به رشد کافی برسد.

 

 

زمان مناسب کاشت ایمپلنت دندان

حال سوال این است زمان مناسب برای کاشت دندان چه زمانی است. بهترین زمان، زمانی است که جوش خوردن ایمپلنت میسر تر باشد. جوش خوردن دقیق ایمپلنت باعث موفقیت درمان کاشت دندان می شود. بنابراین پس از فقدان دندان از دست رفته بهترین زمان کاشت دندان است و بایستی بیمار سعی کند در کوتاهترین زمان ممکن نزد دندانپزشک مراجعه و اقدام به کاشت ایمپلنت نماید.

لازم به ذکر است برخی مشکلات جانبی جهت ایمپلنت دارند. به عنوان مثال کسانی هستند که استخوان فک فرسوده داشته و با مشکلات فکی همراه هستند و یا کسانی هستند که در محل ایمپلنت کیست دارند.این افراد نیاز به یک پروسه ۳ الی ۴ ماهه درمان تکمیلی دارند.

 

 

در بکارگیری ایمپلنت سن چه نقشی دارد؟

بهترین سن جهت ایمپلنت، سنی است که در آن استخوان فک به رشد کامل خود دست یافته باشد. چراکه تغییرات رشد فک باعث تغییرات در ابعاد شده که دندانپزشک این را در نظر می گیرد. ایجاد تناسب دندانی بین دندانها و ایمپلنت از تخصص متخصص ایمپلنت بوده و دندانپزشک ایمپلنت دندان بهترین چهارچوب را جهت کاشت دندان انتخاب می کند.

جهت جوش خوردن ایمپلنت هم زمان جوش خوردن دندانهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال زمان جوش خوردن در فک پایین سه ماه و فک بالا پنج ماه است.

 

 منبع:سایت دکتر علی سجودی

 

 

 

 

 

 

 

جرم گیری دندان و هرآنچه باید قبل از جرم گیری دندان بدانید!

 


جرم گیری چیست؟

بزاق دهان به صورت طبیعی دارای املاح بسیاری است که در قسمت‌هایی از دهان و دندان‌ها رسوب می‌کند و به مرور زمان هم میکروب‌های دهانی و مواد غذایی به این رسوبات اضافه می‌شوند. در مراحل اولیه این پلاک‌ها براحتی با مسواک‌زدن و نخ‌ دندان کشیدن قابل پاک شدن است، اما به مرور زمان به لایه‌ای سخت تبدیل می‌شود که نیاز به مداخلات درمانی دارد؛ پس برای از بین بردن جرم باید به دندانپزشک مراجعه و جرمگیری کنید.

وقتی دندان ها جرم می گیرند، این جرم باعث تخریب بافت لثه و به دنبال آن پوسیدگی دندان ها می شود؛ در نتیجه جرمگیری یک اقدام درمانی است. پس از جرم گیری و پاکسازی ریشه دندان، دندان ها در برابر پلاک مقاوم تر هستند و لثه ها می توانند به وضعیت سالم و صورتی رنگ معمول خود بر گردند.

به طور کلی جرم گیری دندان عبارتست از پاکسازی دندان‌ها با استفاده از ابزارهای دندان پزشکی یا دستگاه فراصوت (اولتراسونیک) که به فرآیند جرمگیری دندان کمک می‌کند. جرم گیری دندان، سطح دندان را تمیز کرده و زبری آن را رفع می کند.

روش های زیادی وجود دارد که می توان به وسیله ی آن ها از به وجود آمدن جرم روی دندان ها جلوگیری کرد. برخی از این روش ها را برای شما بازگو می کنیم.

نخ دندان

یکی از کار هایی که باید انجام داد تا رسوب و جرم روی دندان ها و بین آن ها انباشته نشود، استفاده از نخ دندان می باشد. تصور غلطی که وجود دارد این است که افراد گمان می کنند تنها مسواک زدن کافی ست. اما باید بدانید مسواک نمی تواند جرم ها و یا رسوب های بین دندان ها را از بین ببرد. به همین سبب افراد باید علاوه بر مسواک از نخ دندان نیز استفاده کنند

مسواک زدن

مسواک زدن اگر به صورت منظم و مداوم باشد می تواند از جرم گیری دندان ها جلوگیری کند. روش مسواک زدن درست این است که هر مرحله از مسواک 30 ثانبه طول بکشد. این کار باعث می شود جرمی رو دندان نماند و همگی حذف شوند. باید بدانید هر مسواکی که در بازار وجود دارد، مناسب دندان ها و جلوگیری از جرم گیری مناسب نمی باشد. حتما مسواک های خود را به دندانپزشک نشان دهید تا ایشان آن ها را تایید کند.

نکشیدن سیگار

یکی از عواملی که باعث به وجود آمدن جرم روی دندان ها می شود، کشیدن سیگار می باشد. به همین سبب اگر می خواهید دندان های زیبا و سالم داشته باشید، باید سیگار و انواع تنباکو را کنار بگذارید. در غیر این صورت دندان های شما تغییر رنگ خواهند داد و جرم روی آن ها انباشته می شود و تنها یک دندانپزشک می تواند آن ها را از روی دندان های شما از بین ببرد.

خمیر دندان

خمیر دندان های خاصی در بازار وجود دارند که می توان به وسیله ی آن ها از جرم گیری دندان جلوگیری کرد. این خمیر دندان ها فلوراید، پیروفسفات دارند به همین جهت می توانند جرم و رسوب را کنترل کنند. این مواد حتی می توانند برای دندان های آسیب دیده نیز مفید باشد.

تغذیه مناسب

مراقب تغذیه و مواد غذایی مورد استفاده خود باشید. مواد غذایی حاوی شکر و نشاسته می تواند به شدت برای دندان های شما مضر باشد. به همین سبب باید خوردن این مواد را کاهش دهید. همچنین می توانید بعد از خوردن غذا و یا در حین آن از آب استفاده کنید. زیرا خوردن آب باعث می شود که پلاک های روی دندان های شما کاهش یابد.



جرم گیری دندان + هزینه جرمگیری دندان


نکات بعد از جرمگیری دندان

مواردی که بعد از این درمان باید بدانیم و آنها را رعایت کنیم  :

 

۱-بعد از جرم گیری دندان هایی که جرم زیادی داشتند ممکن است دندان ها به گرما و سرما حساسیت پیدا کنند ، نگران این موضوع نباشید به مرور کاهش خواهد یافت . در صورتی که پس از یک ماه حساسیت برطرف نشد، با دکتر خود در تماس باشید .

۲-استفاده از دهانشویه تجویز شده توسط دندانپزشک معالج برای تسریع بهبود زخم های ایجاد شده توصیه می شود . از استفاده مداوم دهانشویه پرهیز کنید . شما می توانید شستشوی دهان با دهانشویه را بعد یک هفته از جرم گیری متوقف کنید .

۳-مصرف آنتی‌بیوتیک قبل و بعد از جرم گیری لازم نیست ، در مواردی که لازم باشد دندانپزشک معالج تجویز خواهد کرد.

۴-رعایت بهداشت دهان و دندان ها باعث کاهش سرعت تشکیل جرم خواهد شد.

۵-رنگدانه های دندان با جرمگیری دندان  از بین می روند و رنگ متفاوتی با جرم دندان دارند و جرم گیری دندان ها برای از بین بردن جرم دندان تجویز خواهد شد.

۶- باید متذکر شد که در بدترین حالت نیز جرم گیری دندان ها آسیب کمتری نسبت به جرم ها به دندان ها می رسانند.

۷-باید دقت داشته باشید که جرم های دندان به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ها مانند عدم استفاده از مسواک و نخ دندان و یا انجام نادرست آن ها است . در صورتی که پس از انجام جرم گیری بهداشت دهان و دندان ها رعایت نشود ، جرم ها مجدد تشکیل خواهد شد.

۸-آموزش صحیح مسواک زدن و استفاده از نخ دندان را پس از جرمگیری کامل دندان ها از دندانپزشک معالج بخواهید.

۹-یکی از عوامل تشکیل دهنده جرم املاح موجود در بزاق دهان است بنابراین باید مرتب و سالانه معاینه و درمان شود.

۱۰-از خوردن و نوشیدن مواد رنگی مانند کافی، قهوه و چای و غذاهای دارای ادویه رنگی و رب خودداری شود زیرا قابلیت رنگ پذیری دندان بعد از جرمگیری افزایش می پذیرد. تا ۲۴ ساعت اصلا خورده نشود بعد از آن تا یک هفته ملاحظه شود و کم مصرف شود

۱۱-جرم گیری دندان های خود را سالی یکبار انجام دهید .

۱۲-در طول درمان و تا چند مرتبه مسواک زدن پس از آن، ممکن است اندکی خونریزی لثه را تجربه کنید اما این وضعیت خیلی زود برطرف می‌شود.

۱۳-هنگامی که لثه التیام پیدا می‌کند ممکن است شکل آن در اطراف دندان کمی تغییر نماید. این امر طبیعی بوده و به علت انقباض بافت‌ها در دوران التیام رخ می‌دهد

۱۴-در صورتی که تسطیح ریشه گسترده برای شما انجام شده باشد، ممکن است جویدن غذا های سفت مانند گوشت و سبزیجات خام برایتان سخت باشد. اما این وضعیت تنها چند روز بیشتر طول نمی‌کشد. بنابراین در این مدت رژیم غذای نرم داشته باشید.


 

بسیار مهم است که برای تکمیل درمان و بهبودی کامل رعایت بهداشت را به صورت صحیح و کامل انجام دهید. 2 تا 3 مرتبه مسواک زدن و 1 تا 2 مرتبه نخ دندان کشیدن درشبانه روز برای حفظ سلامتی دندانها ضروری است. جرم گیری را در برنامه‌های بهداشتی سالانه خود قرار دهید.

 منبع:سایت دکتر علی سجودی

هر آنچه که لازم است در مورد ایمپلنت دندان بدانید

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان جایگزین ریشه های دندان می شود. ایمپلنت ها یک پایه قوی برای دندان دائمی (ثابت) یا قابل جابجایی ایجاد می کنند که با دندان های طبیعی شما سازگاری دارند.

 

انواع ایمپلنت دندان از نظر علمی

1. ایمپلنت های داخل استخواناین دسته معروف ترین انواع ایمپلنت هستند که به صورت یک پیچ هستند که داخل استخوان قرار میگیرند.

2. ایمپلنت های ساب پریوستیالکه در مواردی که تحلیل شدید استخوان فک پایین صورت گرفته است، استفاده میشود و به صورت سازه ای است که روی فک پایین و زیر لثه قرار می گیرد. و بعد ساختار پروتزی روی آن سوار میشود.

3. ایمپلنت های زایگوماتیکدر تحلیل استخوان های شدید فک بالا یک ساختار فلزی به استخوان گونه ای پیچ میشود

دو نوع ایمپلنت آخر امروزه با توجه به تکنیک های متنوع پیوند استخوان  برای بازسازی استخوان فک، چندان مورد استفاده نیست.

 

 

مراحل انجام ایمپلنت دندان

دریافت ایمپلنت دندان چیزی بیش از چسباندن دندان های مصنوعی در دهان شماستایمپلنت نوعی درمان دندانپزشکی است که به جراحی نیاز دارد. اگر با دنیای دندانپزشکی آشنا نیستید، ممکن است در مورد روش انجام ایمپلنت دندان اطلاعات نداشته باشید. در صورت نیاز به انجام مواردی مانند پیوند استخوان و یا لیفت سینوس مراحل انجام ایمپلنت دندان کمی متفاوت است . بصورت کلی مراحل انجام ایمپلنت دندان به شکل زیر می باشد:

معاینه و تعیین نوع و تعداد ایمپلنت به همراه هزینه 

در صورت احتیاج، کشیدن دندان در این مرحله از درمان می‌باشد.  

جراحی و نصب پایه‌ی ایمپلنت 

طراحی چاهک لثه‌ای برای گذاشتن لبه‌ی روکش‌ها در زیر لثه، جهت پیشگیری از وارد شدن مواد غذایی به زیر ایمپلنت 

انتخاب رنگ، قالب‌گیری و ارسال قالب به لابراتور

انجام کارهایی مثلطراحی لبخند، موقعیت لبه‌ی دندان‌ها، تعیین ارتفاع فک و...

ارسال قالب به لابراتور

چسباندن نهایی ایمپلنت دندان

 

میزان موفقیت ایمپلنت دندان چقدر است؟

طبق گزارشات رسمی از منابع معتبر، میزان موفقیت کاشت دندان در افراد مختلف چیزی حدود 97 درصد است. در حدود 3 درصد باقی مانده، به جای اینکه ایمپلنت به بافت پیوند استخوانی بچسپد به لثه متصل می شود که باید از نو عمل کاشت را انجام داد.

 

 

جنس ایمپلنت چیست؟

جنس ایمپلنت معمولاً از فلزات مختلف و یا سرامیک هایی با ساختار مشابه استخوان است که با بافتهای بدن سازگار هستند. در حال حاضر ایمپلنت ها از فلز تیتانیوم ساخته می شوند.

 

 

پیوند استخوان در ایمپلنت دندان

گاهی برای بعضی از بیماران پیش می آید که مقدار استخوانی که در دهان دارند برای کاشت دندان مناسب نیست در این مواقع متخصص ایمپلنت در نقاط دیگر استخوان برمی دارد و به استخوان فک بیمار پیوند می زند.

نوع ایمپلنت که از نوع پیچ دار باشد و یا از نوع بدون پیچ بر اساس استحکام استخوان فک بیمار انتخاب می گردد.

 

 

چرا هزینه ایمپلنت دندانی گران است ؟

علت گرانی قیمت ایمپلنت دندان به نسبت سایر درمانهای سنتی دندانپزشکی ، هزینه فیکسچر ( بخش کاشتنی انواع ایمپلنت دندانی ) و قطعات پروتزی ( اباتمنت اصلی و بعضا موقت، آنالوگ، پیچ اباتمنت ) و... که به هزینه لابراتواری چند برابری پروتز ( روکش ایمپلنت ) نسبت به روکش دندانهای عادی اضافه میشود، میباشد.

 ایمپلنت دندان هزینه ای شامل  فیکسچر +  قطعات پروتزی + هزینه ی لابراتوار را دارد. (  قیمت ایمپلنت کامل )

 

 

 

انواع ایمپلنت چه تفاوت هایی با هم دارند؟

انواع ایمپلنت و تنوع بالای آنها و تاثیر بزرگ آنها برروی قیمت کاشت دندان یکی از عوامل سردرگم کردن مراجعین شده است ، علاوه بر انتخاب نوع ایمپلنت توسط بیمار بر اساس کشور سازنده و قیمت ایمپلنت ، هنگام انتخاب فاکتور های زیر در نظر گرفته می شود:

قیمت ایمپلنت
پشتیبانی و کیفیت شرکت سازنده و خدمات پس از فروش ایمپلنت
میزان استخوان در دسترس جهت کاشت ایمپلنت دندان
میزان استحکام استخوان و زمان گذاشتن ایمپلنت

اگر استخوان کافی برای گذاشتن ایمپلنت در دسترس نباشد می توان در شرایط خاص مقداری استخوان برگرفته از نقاط دیگر پیوند زد ، همچنین بر حسب میزان سختی استخوان انواع پیچ دار و بدون پیچ ایمپلنت انتخاب می شود ، بنابراین فاکتورهایی بیش از انتخاب بیمار در این موضوع دخیل است.

 

 

 

 

مضرات ، معایب ، مشکلات و عوارض ایمپلنت دندانی

از جمله معایب و مشکلات ایمپلنت قیمت آن است. هزینه ایمپلنت دندان نسبت به سایر درمانها برای جایگزین کردن دندان مانند پروتز ثابت یا پرتز متحرک بیشتر است. هزینه ایمپلنت یک دندان بسته به نوع برند مورد استفاده، از چهار میلیون تا شش میلیون تومان است

علاوه بر قیمت ایمپلنت دندان ، زمانبر بودن درمان ایمپلنت نیز از معایب دیگر ایمپلنت های دندانی است. زمانی حداقل بین ۴ تا ۹ ماه برای این درمان لازم است.(مدت زمان ایمپلنت دندان)

از جمله مضرات ایمپلنت این است که یک  

ادامه مطلب ...

جراحی لثه چیست و چرا انجام میشود؟

جراحی لثه 

زمانی که لازم باشد برای درمان برخی شرایط و بیماری های لثه ، از جمله عفونت لثه یا پریودنتیت اقدام شود، دندانپزشکان اقدام به جراحی لثه میکنند. این جراحی معمولا تحت عنوان عمل پریودنتال نیز شناخته میشود.

هدف از انجام جراحی لثه ، درمان بیماری های جدی مربوط به  بافت لثه و رفع تمام خسارات و پیش آمدهای زیر است:

ترمیم استخوان فک و بافت های آسیب دیده مرتبط با لثه

جلوگیری از افتادن دندان

کاهش شکاف لثه بین دندانها

تغییر شکل استخوان فک برای کاهش خطر رشد باکتری ها در شکاف استخوان

از بین بردن باکتری ها و عفونت

 

 

مراحل انجام جراحی لثه

جلسه اول، معاینه : (صرفنظر از نوع آن)به این ترتیب هست که ابتدا در یک جلسه معاینه کلینیکی، و در صورت نیاز رادیوگرافی انجام میشود و درمان مورد نیاز مشخص میشود، سپس وقت برای جراحی مشخص میشود، در صورت وجود شرایط خاص پزشکی مانند دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی، استفاده طولانی مدت از کورتون و ممکن است نیاز به انجام مشاوره با پزشک درمانگر وجود داشته باشد که درخواست خواهد شد.

جلسه دوم، روز جراحی : روز جراحی باید وعده غذایی قبلی کامل میل شود، در بعضی از موارد لازم است قبل از انجام جراحی داروهای انتی بیوتیک یا مسکن برای بیمار تجویز شود که از قبل‌ انجام خواهد شد.

 

 

 

آمادگی قبل از جراحی لثه

قبل از عمل جراحی لثه پزشکان معمولا بررسی هایی انجام می دهند تا مطمئن شوند این جراحی برای بیمار خطری نداشته باشد. در طی این بررسی ها پزشک معمولا:

سابقه پزشکی بیمار را چک می کند و روی او آزمایش انجام می دهد

دندان ها، دهان و فک را معاینه می کند تا از مقاومت و سلامت آن ها مطمئن شود

دندان ها را معاینه می کند تا مطمئن شود هیچ عفونت، آبسه یا عوامل خطرناک دیگری وجود ندارد که فرایند بهبود را دچار مشکل کند

درمورد خطرات و مزایای جراحی با بیمار صحبت می کند و برای ادامه کار از او رضایت‌نامه یا اجازه می گیرد.

 



 

اقدامات لازم برای جراحی لثه

اگر شما برای عمل جراحی فلپ لثه برنامه ریزی شده اید، این مراحل چیزی است که انتظار می رود:

 

- قبل از عمل جراحی لثه

قبل از هر عمل جراحی لثه، شما یک بی حس کننده موضعی دریافت خواهید کرد. همچنین، پریودنتیست (و یا متخصص بهداشت دندان) دندان های شما را تمیز می کند. شما باید از دندان پزشک خود راجب هر دارو و بیماری های مزمن که ممکن است عمل جراحی لثه را تحت تاثیر قرار دهد بپرسید.

 

- در طول عمل جراحی لثه

جراح باید به بافت زیر لثه دسترسی داشته باشد. بافت آلوده زیر و بین دندان برداشته می شود و سپس جراح با لایه برداری از دندان باکتری ها را در زیر خط لثه حذف می کند.



 

- پس از عمل جراحی لثه

پس از اتمام عمل جراحی لثه، جراح لثه را بخیه میزند بخیه ممکن است خود بخود حذف شود یا برای برداشتن آن 7 تا 10 روز بعد از جراحی به دندانپزشک مراجعه کنید. جراح نیز ممکن است پانسمان جراحی خاص به نام بسته پریودنتال بر روی منطقه آسیب دیده قرار دهد.

 

اکثر مردم بعد از عمل جراحی لثه یک درد خفیف تا متوسط دارند که با مسکن قابل درمان است. اگر منطقه جراحی شده متورم شده است از بسته یخ استفاده کنید. اگر پریودنتیست شما برای شما انتی بیوتیک تجویز کرده است بدقت به دستورالعمل عمل کنید. خطر ابتلا به برخی از خونریزی لثه و تورم لثه بعد از عمل جراحی لثه وجود دارد، اگر شما این مشکلات را تجربه کردید بلافاصله با پریودنتیست خود در میان بگذارید.

قیمت و هزینه عمل جراحی لثه

هزینه جراحی لثه بستگی به میزان پیشرفت بیماری شما، نوع جراحی و پزشک معالج دارد. در مورد تحت پوشش بیمه بودن جراحی لثه با موسسه بیمه خود تماس بگیرید.

 

از آنجا که با اقدام به درمان در مراحل اولیه مشکلات و بیماری های لثه از جمله عفونت لثه میتوان از روش های بدون جراحی کمک گرفت، لذا شما با معاینات دندانپزشکی دوره ای میتوانید در صورت بروز مشکل در مراحل اولیه نسبت به درمان بیماری خود اقدام کنید و از جراحی لثه پیشگیری نمایید.

 

سایر روش های جایگزین برای درمان مشکلات لثه

جراحی لثه با لیزراگرچه هیچ مدرک موسخی هنوز کاملاً از لیزر درمانی برای درمان مشکلات لثه پشتیبانی نمی کند ، اما برخی از دندانپزشکان از آن برای کاهش اندازه آبسه های پریودنتال و ترمیم بافت همبند آسیب دیده استفاده می کنند.

پروتئین های تحریک کننده بافت لثه این روش شامل استفاده از ژل های حاوی پروتئین برای تحریک رشد استخوان و بافت است.

 

 

 

آیا می توان از بیماری لثه جلوگیری کرد؟

از آنجا که بیماری لثه در اثر رشد بیش از حد باکتری ها ، پلاک ها و ایجاد تارتار ایجاد می شود ، داشتن بهداشت دهان و دندان مناسب معمولاً در جلوگیری و معکوس کردن این بیماری مؤثر است. در بیشتر موارد، با مراقبت منظم از دندان، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن در طول روز متوانند به جلوگیری از بروز بیماری لثه و و کاهش هزینه جراحی لثه منجر شود.

 

 

بهبودی و دوره نقاهت جراحی لثه

به دنبال هر روش جراحی، دندانپزشک دستورالعمل های دقیقی درباره مراقبت های بعد از جراحی لثه را برای دستیابی به بهترین شرایط و دوره نقاهت راحت تر را ارائه می دهد. زمان بهبودی و دوره نقاهت از عمل لثه بستگی به نوع روش جراحی و وضعیت بیمار دارد.

اما به طور معمول، افراد در روزهای اول پس از جراحی لثه به داروهای تسکین دهنده درد نیاز دارند. بیمار قبل از ترک مطب یا مرکز جراحی با به طور کامل با انواع داروهای مسکن که میتوانند درد او را تسکین دهند آشنا خواهد شد.

جراح قبل از ترخیص بیمار به او توصیه های زیر را نیز ارائه خواهد کرد و به برخی از سوالات رایج او مثل “بعد از جراحی لثه چی بخوریم ؟ ” پاسخ خواهد داد:

استفاده از دهانشویه ها و ضد عفونی کننده ها برای تمیز نگه داشتن موضع عمل و جلوگیری از عفونت

اجتناب از ورزش شدید

خوردن غذاهای نرم در روزهای بعد از عمل

اجتناب از استعمال سیگار

یک یا 2 هفته بعد از عمل شما به توصیه جراح باید به مطبش برگردید تا او نتایج عمل را از نزدیک دیده و ارزیابی کند. او در همین جلسه بخیه ها را میکشد و به وضعیت شما رسیدگی خواهد کرد.

بعد از این مدت لثه ها و دندان ها التیام می یابند، و محکم تر و قوی تر از قبل میشوند. اما این امکان نیز وجود دارد که برخی از افراد نسبت به دمای گرم یا سرد و حتی استفاده از خمیر دندان حساس شوند. اگر چنین مشکلی برای شما پیش آمد نگران نباشید زیرا به مرور زمان بهبود پیدا خواهید کرد. اما جهت اطمینان به جراح خود اطلاع دهید.

 

 

منبع:سایت دکتر علی سجودی